Aboneaza-te

Intra in lista de discutii pentru stirile AfacereaMea.RO.

Vă recomandăm să mai vizitaţi!

Clinica NERA de recuperare oncologica

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Beciuri / Pivniţe

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse. Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 50 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, bai si bucatarii

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase. Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii si de 100 de ani.

Termoizolaţii Perfecte

TERMOIZOLATII
Tot ce aveţi nevoie pentru o protecţie termică potrivită pentru dvs. Confort termic. Rezolvam punti termice si condens.

Miracol la o biserică din Capitală! S-a vindecat de cancer

Numai ea știe prin ce chinuri a trecut. Vestea pe care i-au dat-o doctorii în urmă cu șase ani au dărâmat-o complet. Singura ei salvare de a scăpa din ”ghearele” morții au fost rugăciunile. Bolnavă de cancer, o femeie din Capitală a mers la biserica Sfântul Gheorghe Nou din București și s-a rugat la moaștele Sfântului Nicolae.

Nu-i mai rămăsese nicio speranță. Când medicii i-au dat cruntul verdict, femeia nu știa încotro să o apuce. Gândurile negre și frica se instalaseră în corpul acesteia. Cancerul își făcea treaba. Începuse să slăbească, să nu mai aibă poftă de mâncare, iar doctorii nu-i mai dădeau nici o șansă.

Credincioasă din fire și cu frica lui Dumnezeu, bolnava a mers zilnic și s-a rugat la mâna dreaptă a Sfântului Nicolae de la biserica sfântul Gheorghe Nou de la Kilometrul Zero al României. Rugăciunile i-au fost ascultate, iar maladia a dispărut, ca printr-un miracol, din corpul femeii.

„În 2009, pe 6 decembrie, o femeie bolnavă de cancer s-a vindecat după ce s-a rugat la mâna dreaptă a Sf. Nicolae. Mii de credincioși mărturisesc despre puterea binefăcătoare ce izvorăște din sfintele moaște, făcătoare de minuni”, ne-a mărturisit părintele Emil Nedelea Cărămizaru, parohul Bisericii Sfântul Gheorghe Nou din București.

Mormântul Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu, mâna Sfântului Ierarh Nicolae, icoana făcătoare de minuni a Sfintei Cuvioase Parascheva (Sfânta Vineri), icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din secolul XVIII, sfântul epitaf lucrat de Maria Brâncoveanu în timpul exilului său, candela din argint filigranat de deasupra mormântului domnescu sunt doar o parte din sfintele odoare care se găsesc în biserica Sfântul Gheorghe Nou din Capitală.

Planta asta face minuni. Combate infarctul și cancerul, protejează bila şi ficatul

Această plantă care apare imediat după instalarea primăverii este adorată de copii, care nu ratează nicio ocazie să o includă în clasicele coroniţe de flori. Considerată de mulţi doar o buruiană, această plantă banală are o sumedenie de calităţi care ajută la fortificarea organismului.

Sursă bogată de vitamina A, C, D, vitamine din complexul B precum şi de minerale cum ar fi fierul, potasiul şi zincul, păpădia este un aliat de încredere în tratarea şi prevenirea unor boli, potrivit ziuadecluj.

Mai este numită și buhă, cicoare, crestățea, lăptucă, lilicea, mâță, papalungă, pilug, turci, curu-găinii, floarea-broaștei, floarea-găinii, floarea-mălaiului, floarea-sorului, floarea-turcului, flori-galbene, gălbinele-grase, gușa-găinii, ouăle-găinilor, papa-găinii, părăsita-găinilor sau pui-de-gâscă.

Frunzele pot fi folosite în salate, sandwichuri şi ceaiuri, rădăcinile ca înlocuitori de cafea, iar florile la producerea vinurilor,  În mod tradiţional, rădăcinile şi frunzele de păpădie au fost utilizate pentru tratarea problemelor hepatice.

În medicina tradiţională chineză, păpădia este folosită ca adjuvant pentru vindecarea problemelor stomacale, a apendicitei şi a unora dintre manifestările de la nivelul sânului, cum ar fi inflamaţia sau lipsa fluxului de lapte. Această plantă se mai foloseşte pentru ameliorarea febrei, furunculelor, problemelor oculare, diabetului zaharat şi diareei.

Sub formă de ceai, ajută la pierderea în greutate

Considerat unul dintre cele mai eficiente ceaiuri pentru slăbit, ceaiul de păpădie este la îndemână, ieftin şi usor de folosit în curele de slăbire, mai ales primăvara când păpădiile se găsesc din belşug, având un puternic efect diuretic şi detoxifiant.

Tratează bolile de ficat şi de bilă

Substanţele active care se găsesc în păpădie stimulează activitatea stomacului, a ficatului şi a bilei, având un efect diuretic care ajută organismul să elimine toxinele. De asemenea, conţine substanţe care protejează celulele hepatice şi are un efect tonic asupra ficatului

Detoxifiant puternic

Datorită vitaminelor şi mineralelor pe care le conţine, păpădia acţionează ca un tonic şi ca un diuretic asupra organismului, are un puternic efect detoxifiant, curăţă sângele, ficatul şi colonul de toxinele acumulate în timp, le regleaza activitatea şi le stimulează

Luptă împotriva cancerului

Unele studii scoate la iveală că consumul de păpădie are efecte benefice în lupta împotriva cancerului bucal şi cel de plămâni.

O fetiţă de 8 ani e posibil să fi descoperit un tratament împotriva cancerului

Părinţii Camillei, care fac cercetări la Universitatea Manchester pentru găsirea unui remediu împotriva cancerului, au decis să testeze teoria micuţei.

“Camilla ne-a auzit de foarte des dicutând despre cancer şi ne-am gândit că ar fi distractiv să o întrebăm ce crede ea despre terapia cancerului. Am întrebat-o cum ar vindeca ea cancerul şi a spus că ar folosi un antibiotic, ca atunci când are o durere în gât”, a declarat tatăl micuţei.

În mod incredibil, folosirea de antibiotice în distrugerea celulelor canceroase a fost un real succes. Doxiciclina, un antibiotic foarte ieftin care tratează acneea, a avut rezultate extrem de bune în tratarea cancerului la sân, prostată, pulmonar sau la creier.

17 alimente care previn cancerul de sân

Aproximativ 1 din 8 femei au un risc crescut de a dezvolta cancer de sân. Moştenirea genetică joacă un rol important, dar şi stilul de viaţă şi alimentaţia pot juca, de asemenea, un rol important, în multe cazuri.
Mai jos sunt 17 alimente care pot ajuta la prevenirea apariţiei cancerului de sân sau, odată ce acesta s-a dezvoltat, prevenirea răspândirii.

Curcumă (turmeric)-prevenirea cancerului de sân şi prevenirea răspândirii către plămâni;
Afinele – fitochimicalele din afine opresc răspândirea cancerului;
Roşii – sunt bogate în licopen, care reduce riscul de cancer de sân;
Avocado – sunt bogate in acid oleic, care previne cancerul;
Vin roşu – reduce riscul de cancer doar dacă este consumat cu moderaţie (nu mai mult de 2 pahare/zi). În plus, reduce semnificativ efectele radiaţiilor radioterapiei asupra corpului şi face ca celulele canceroase să fie mai sensibile la această terapie;
Varză de Bruxelles - conţine o combinaţie de glucozinolaţi care apără organismulde toate tipurile de cancer;
Suc de rodie – distruge celulele canceroase;
Ulei de seminţe de in – conţine un nivel ridicat de lignani, care protejează împotriva cancerului;
Ceai verde – reduce riscul de a dezvolta cancer de sân şi previne răspândirea;
Usturoi – distruge celulele canceroase. Usturoiul gătit alături de carne, reduce substanţele chimice cancerigene din aceasta;

Cancerul ovarian – vezi care sunt simptomele!

Aproape o mie de românce mor, în fiecare an, de cancer ovarian. Oricare femeie poate fi în pericol și, cu atât mai mult, acelea care urmează tratamente hormonale.

E a 5-a cea mai frecventă localizare a cancerului la femei şi una dintre cele mai agresive maladii din sfera ginecologică, înregistrând cele mai mici şanse de supravieţuire. Cancerul ovarian ucide. Şi asta pentru că e ignorat, simptomele sale putând fi uşor confundate cu cele ale unor afecţiuni comune. În cele mai multe cazuri, e diagnosticat prea târziu, în stadii avansate, când niciun tratament nu-şi mai are rostul. Or, depistat în fazele de debut, şansele de supravieţuire cresc până la 90%.

Ce simptome are cancerul ovarian

Ai dureri de burtă sau în zona pelvină? Te simţi balonată, obosită? Suferi de modificări ale tranzitului intestinal, precum diareea sau constipaţia? Ţi-au apărut sângerări vaginale anormale? Mergi cât mai repede la ginecolog! Deşi ai putea crede că este vorba despre simptome banale cauzate de menstruaţie, menopauză, digestive ori de alimentaţie, acestea ar putea fi semnele unui cancer ovarian incipient. Trebuie să iei în considerare că menopauza târzie, vârsta înaintată, cazuri de cancer de sân sau ovarian în familie, prima sarcină după vârsta de 30 de ani sau absenţa sarcinilor, obezitatea, toate acestea constituie potenţiali factori de risc, la fel ca şi tratamentele hormonale de stimulare pentru sarcină.

Testează-te din timp pentru cancerul ovarian

Ceea ce ar trebui să fie o rutină pentru toate femeile, mai exact controlul periodic, e evitat pe cât posibil de marea majoritate. Or, pentru început, ecografia abdominală şi cea transvaginală pot fi de ajuns. În cazul în care se suspectează o formă de cancer ovarian, computerul tomograf dă verdictul împreună cu testul de sânge pentru măsurarea markerului tumoral CA-125. Atenţie! Testul Babeş-Papanicolau nu detectează cancerul ovarian! Are rolul de a depista modificările pre-canceroase la nivelul colului uterin.

Animalele pot ajuta la diagnosticarea cancerului

Câinii pot detecta cancerul de prostată cu precizie de 98%, mirosind mostre de urină prelevate de la pacienţi, arată un studiu realizat anul trecut şi prezentat la cea de-a 109-a întrunire anuală a  American Urological Association.

Câinii au în mucoasa olfactivă a nasului aproximativ 200 milioane de celule receptoare olfactive, în vreme ce omul are doar vreo 5 milioane. Simţul olfactiv canin este, aşadar, mult mai dezvoltat decât cel uman, ceea ce explică faptul că aceste animale pot detecta uşoarele schimbări ale mirosului urinii, produse de existenţa cancerului în organism. În afara cancerului de prostată, câinii pot detecta şi alte tipuri de cancere, precum cel ovarian sau vezical.

Câinii pot, de asemenea, să detecteze schimbările de glicemie; câini special antrenaţi pot fi astfel de ajutor diabeticilor, avertizându-i pe aceştia când apar fluctuaţii potenţial periculoase ale nivelului de glucoză în sânge.

De o capacitate olfactivă impresionantă au dat dovadă musculiţele de oţet (Drosophila sp.), care s-au dovedit în stare să distingă celulele canceroase de cele normale, arată un experiment desfăşurat recent la Universitatea din Konstanz. Ba mai mult: aceste insecte par capabile să distingă, cu antenele lor, chiar diferite subgrupe de celule canceroase, corespunzând diferitelor tipuri de cancer de sân.

Studiul s-a concentrat asupra diferitelor fomre ale cancerului mamar, dar cercetătorii cred că musculiţele de oţet ar putea detecta şi alte tipuri de cancer.

O identificare directă a cancerului cu ajutorul musculiţelor de oţet nu pare o idee uşor de aplicat în practica medicală, dar utilitatea acestor cercetări este alta: oamenii de ştiinţă speră să creeze dispozitive de detecţie foarte sensibile, inspirate de modul în care animalele ca musculiţele de oţet şi câinii reuşesc să detecteze prezenţa cancerului în organism.

Sa-i pomenim in rugaciunile noastre…

amintire_cancer

Olivia Steer, CONTESTAŢIE-ŞOC la adresa Angelinei Jolie: „Cancerul ovarian e provocat de … FRICĂ”

Jurnalista Olivia Steer revine cu o nouă teorie halucinantă: cancerul ovarian e provocat de… frică. Ea contestă, astfel, exemplul Angelinei Jolie, urmat de mii de femei din lume, de a-și extirpa sânii și ovarele pentru a scăpa de cancer. Mai mult, o acuză pe actriță că încurajează femeile să se mutileze.

Reacția Oliviei Steer vine după ce Vlad Mixich (hotnews.ro) a comparat-o cu actrița americană. „Ca şi Angelina Jolie, doamna Steer nu are nicio pregătire medicală. Dar, spre deosebire de Angelina Jolie, doamna Steer are încredere doar în cei care-i confirmă propriile teorii. Rămâne insensibilă la miile de date medicale şi sutele de mii de experţi care afirmă contrariul a ceea ce predică ea. Spre deosebire de Angelina Jolie, doamna Steer se consideră o victimă. Spre deosebire de Angelina Jolie, doamna Steer nu îşi foloseşte notorietatea pentru a răspândi încredere, ci frică. Acea frică încolăcită, conspiraţionistă, care ţi se înfige ca un vierme în creier şi în care orice e posibil, mai puţin dialogul”, scrie Mixich.

„Campania de mutilare a fost glorificată de lumea medicală”

În replică, Olivia Steer susține că frica stă la baza bolilor: „Din frica teribilă de a nu face cancer ovarian, Angelina Jolie și-a extirpat ovarele și trompele uterine, deși era sănătoasă, iar asta la doi ani după ce și-a amputat ambii sâni perfect sănătoși, decizie luată tot sub imperiul fricii de moarte. În ambele cazuri, a îndemnat femeile perfect sănătoase, trecute de 30 de ani sau care au deja copii, să-i urmeze exemplul, campanie de mutilare susținută de toată mass-media și glorificată de lumea medicală, ca fiind un act de mare responsabilitate și curaj. La polul opus se află Livia Bonarov, bolnavă de cancer în stadiul III, cu șanse de supraviețuire minime spre deloc, dar care n-a vrut să știe ce-i frica”.

Verdictul medicilor: scoaterea ovarelor, o nouă șansă la viață

Teoria Oliviei Steer e din nou contrazisă categoric de specialiști. „În mare parte, cancerele de sân sunt dependente de estrogeni, produși cel mai mult de ovare. Dacă ai cancer de sân care e estrogenodependent, scoți tumoarea, apoi faci radioterapie sau chimioterapie. În funcție de rezultatul histopatologic, dacă e vorba de un cancer malign confirmat, trebuie să elimini din organism orice sursă de estrogeni. Și atunci se scot și ovarele la un an, doi după intervenția chirurgicală de scoatere a sânilor. Ovarectomia (scoaterea ovarelor) e complementară mastectomiei (scoaterea sânilor). Aceste intervenții asigură o rată de supraviețuire mult mai mare. Ovarectomia se face doar la femeia tânără care produce estrogeni. Ovarele femeilor la menopauză nu mai produc estrogeni”, a explicat, pentru „ring”, medicul Cristina Dobre.

Angelina Jolie, LĂUDATĂ de către experţii în oncologie: Decizia ei este curajoasă şi are puterea de a influenţa

Experţii în oncologie au lăudat decizia luată de Angelina Jolie, care, încercând să elimine riscul de cancer ovarian, a suportat o operaţie de extirpare a ovarelor şi a trompelor uterine, la doi ani după o dublă mastectomie, şi au spus că decizia ei este „curajoasă şi are puterea de a influenţa”.

angelina_jolie_2

Angelina Jolie, care este actriţă, regizor de film, filantrop, soţie a actorului Brad Pitt şi mamă a şase copii, a anunţat prin intermediul unui editorial publicat marţi în The New York Times că a suportat acea operaţie în urmă cu o săptămână, după ce mai multe teste sangvine au dezvăluit prezenţa în organismul ei a unor markeri biologici care ar fi putut să reprezinte semnale ale unui cancer incipient.

Angelina Jolie, în vârstă de 39 de ani, este purtătoare a genei BRCA1, care creşte considerabil riscul de cancer mamar şi ovarian. Mama ei a murit de cancer ovarian la vârsta de 56 de ani.

Experţii în oncologie au lăudat decizia vedetei hollywoodiene de a face în mod public această dezvăluire, considerând că editorialul scris de Angelina Jolie va creşte gradul de conştientizare în rândul publicului larg asupra importanţei pe care o au testele genetice şi operaţiile cu rol preventiv în ceea ce priveşte scăderea riscului de cancer mamar şi ovarian.

„Imi scot pălăria în faţa ei”, a spus profesorul Robert DeBernardo, specialist în ginecologie şi oncologie la Ob/Gyn & Women’s Health Institute din cadrul Cleveland Clinic. „Ea a făcut mult bine pentru femeile din lumea întreagă, crescând gradul de conştientizare în privinţa testelor BRCA şi a opţiunilor pe care le au femeile”.

„A fost o decizie incredibil de curajoasă”, spune Marleen Meyers, profesor şi medic la Laura and Isaac Perlmutter Cancer Center, afiliat Langone Medical Center din New York. Angelina Jolie a spus în acelaşi editorial că a preferat să îşi anunţe în mod public decizia pe care a luat-o, pentru ca femeile din lumea întreagă să afle despre opţiunile medicale pe care le au la dispoziţie.

„Am trecut prin ceea ce îmi imaginez că au trecut şi au simţit mii de alte femei”, spune în acel articol Angelina Jolie. „Mi-am spus mie însămi să rămân calmă, să fiu puternică şi că nu am niciun motiv să cred că nu voi trăi suficient de mult pentru a-mi vedea copiii crescând şi pentru a-mi cunoaşte nepoţii”.

În urma operaţiei, medicii nu au descoperit în organismul ei urme de cancer, spune actriţa americană, însă acea intervenţie chirurgicală a făcut-o să intre într-o menopauză forţată. De asemenea, actriţa nu va mai putea să aibă copii biologici.

„Mă simt în continuare feminină şi mândră de alegerile pe care le-am făcut pentru mine şi familia mea. Ştiu că fiii şi fiicele mele nu vor fi niciodată nevoiţi să spună: «Mama a murit de cancer ovarian»”, a adăugat vedeta americană. Angelina Jolie, câştigătoare a unui premiu Oscar şi care a regizat de curând filmul „De neînvins/ Unbroken”, o dramă inspirată din Al Doilea Război Mondial, spune că medicii i-au inserat o pompă de progesteron în uter care o va ajuta să îşi menţină echilibrul hormonal şi să prevină dezvoltarea unui cancer uterin.

Un studiu realizat în 2013 a arătat faptul că decizia luată în acelaşi an de vedeta americană – anunţată tot prin intermediul unui editorial publicat în The New York Times – de a suporta o mastectomie dublă pentru a-şi reduce riscul de cancer mamar a determinat o creştere spectaculoasă a cererilor de teste genetice, generând în rândul publicului larg un veritabil fenomen, denumit de specialişti „Efectul Angelina Jolie”.

Un coleg al profesorului Robert DeBernardo, specialistul în ginecologie şi oncologie Jason Knight, speră că noul anunţ făcut de Angelina Jolie va genera discuţii serioase în rândul pacientelor şi a familiilor acestora şi va ameliora accesul la operaţiile preventive, cu rol de reducere a riscului de cancer.

„Este o decizie foarte personală, una care trebuie să fie luată după o bună cunoaştere a tuturor informaţiilor medicale”, a adăugat medicul american. Luna trecută, un studiu realizat de fundaţia AARP a descoperit că numărul testelor de detectare a genei BRCA a crescut cu aproape 40% după anunţul public făcut de Angelina Jolie în mai 2013, de la o medie de 350 pe săptămână la 500 pe săptămână. Aceste teste au rămas la un nivel ridicat pentru tot restul anului. Medicul Marleen Meyers spune că anunţurile publice făcute de Angelina Jolie vor determina tot mai multe persoane să îşi facă aceste teste genetice, să analizeze posibilitatea unor operaţii cu rol preventiv şi să vorbească în mod deschis despre menopauză şi terapiile de substituţie hormonală.

„Cred că lucrul cel mai important care va decurge din anunţurile ei publice va consta într-o diminuare a fricii şi într-o creştere a dialogului”, a adăugat acelaşi medic. Operaţia de extirpare a ovarelor şi a trompelor uterine pentru a reduce riscul de cancer a devenit, în ultimii ani, o opţiune pentru un număr tot mai mare de femei. Însă această intervenţie chirurgicală nu elimină complet riscul de cancer, deoarece cel ovarian poate să se întindă adeseori şi la celulele abdominale.

Celine Dion, DEZVĂLUIRI despre CUMPLITA BOALĂ a soţului: „Îl hrănesc cu ajutorul unui tub” (VIDEO)

Cântăreaţa canadiană Céline Dion a dezvăluit într-un interviu recent faptul că îl hrăneşte pe soţul ei, diagnosticat cu cancer, în decembrie 2014, cu ajutorul unui tub.

În august 2014, Céline Dion a anunţat că şi-a suspendat toate activităţile profesionale, anulând inclusiv o serie de concerte la Caesars Palace Hotel and Casino din Las Vegas, dar şi un turneu pe care urma să îl susţină în Asia, pentru a se dedica familiei sale, informează contactmusic.com.

Soţul ei, René Angelil, în vârstă de 73 de ani, a fost operat de o tumoare canceroasă în zona gâtului, în decembrie 2013. „Nu poate să îşi mai folosească gura. Nu poate să mănânce, aşadar eu trebuie să îl hrănesc cu ajutorul unui tub. Trebuie să îl hrănesc de trei ori pe zi. Fac asta eu însămi. Întâi îl hrănesc pe soţul meu, apoi prepar mesele pentru copiii noştri”, a dezvăluit artista, în vârstă de 46 de ani.

Cântăreaţa canadiană, care are cu René Angelil, fostul ei manager, trei copii – René Charles, în vârstă de 14 ani, şi gemenii Eddy şi Nelson, în vârstă de patru ani -, spune însă că nu a renunţat la speranţă şi crede că soţul ei se va însănătoşi. „Luăm lucrurile pas cu pas, zi după zi. Am ales să trăim”, a adăugat artista în acest interviu acordat pentru ABC News.

Pagina 1 din 6112345...102030...Ultima Pagină »