CAPITOLE

Vă recomandăm să mai vizitaţi!

Clinica NERA de recuperare oncologica

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Beciuri / Pivniţe

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse. Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 50 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, bai si bucatarii

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase. Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii si de 100 de ani.

Termoizolaţii Perfecte

TERMOIZOLATII
Tot ce aveţi nevoie pentru o protecţie termică potrivită pentru dvs. Confort termic. Rezolvam punti termice si condens.

PDF Creator    Send article as PDF   

Fructul care vindecă cancerul și este de 10.000 de ori mai eficient decat chimioterapia

Fructul care vindecă cancerul și este de 10.000 de ori mai eficient decat chimioterapia și nu se vrea ca noi să știm, deoarece în caz contrar, marile lanțuri deproduse farmaceutice ar înceta să-și vândă produsele lor macabre …

Fructe Soursop (Guanábana) sau copacul Graviola este un produs miraculos ce distruge celulele canceroase. Este de 10.000 mai puternic decât chimioterapia. De ce nu este cunoscut acest lucru? Pentru că există organizații interesate în găsirea unei versiuni sintetice, care să le permită să facă profituri fabuloase. Deci, de acum vă poteti ajuta un prieten la nevoie informandul că ar trebui să bea suc de soursop pentru a preveni boala. Gustul este placut. Și, desigur, nu produce efectele secundare oribile ale chimioterapiei. Și daca aveti posibilitatea nu ezitati sa plantati un arbore guava în curte. Toate partile sale nu dor fructul sunt foarte bune.

Data viitoare când vrei să bei un suc, cauta soursop. Cât de mulți oameni mor în timp ce acest lucru a fost un secret bine păzit, astfel încât să nu existe riscuri pentru marile corporatii producatoare de medicamente de a-si diminua sau pierde profitul de miliarde. După cum bine știți un copac soursop este mic. Nu are nevoie de mult spațiu, este cunoscut sub numele de Graviola în Brazilia, guanabana în spaniolă, și “Soursop“, în limba engleză.

Fructul este mare și dulce, pulpa albă este consumata în mod direct sau este utilizata de obicei pentru a face băuturi, serbet, dulciuri etc. Interesul aratat acestei plante se datorează efectelor sale puternic anti-cancerigene. Și, deși ii sunt atribuite mai multe proprietăți, cel mai interesant este efectul pe care îl produce asupra tumorilor. Aceasta planta este un remediu dovedit impotriva cancerului, sau mai exact a oricarui tip de cancer. Unii susțin că este util în toate variantele de cancer.

Se consideră, de asemenea, ca este agent anti-microbian cu un spectru larg este recomandat împotriva infecțiilor bacteriene și fungice, este eficient impotriva parazitilor interni si viermi, regleaza tensiunea arteriala, este antidepresiv, combate stresul si tulburarile nervoase.

Sursa acestei informații este fascinanta: informatia vine de la unul dintre cei mai mari producători de medicamente din lume, care spune că, după mai mult de 20 de teste de laborator efectuate din 1970, extractele aratata ca: Ea distruge celulele maligne din 12 tipuri tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, de san, de prostata, pulmonar și pancreas …

Compușii acestui arbor incetineste de 10.000 de ori mai bine creșterea celulelor canceroase decat Adriamycin un produs folosit foarte des in lume in chimioterapie.

Și ceea ce este și mai uimitor: acest tip de terapie, cu extract de Graviola, sau Soursop, distruge doar celulele canceroase maligne si nu afecteaza celulele sanatoase.

Moartea unui sofer de TIR

L-am cunoscut pe Cristi in Septembrie anul trecut cu ocazia unui pelerinaj in Sfantul Munte Athos. La dus am mers in masina cu el si cu un prieten al lui care a tras de el sa vina in munte si sa se roage, stiindu-l bolnav de cancer la pancreas. Dupa cum se stie, cancerul de pancreas este printre cele mai periculoase, sansele de vindecare prin operatie fiind minime. De altfel, Cristi desi incercase si prin Italia, doctorii nu s-au mai bagat sa il taie. Era totusi optimist, tumoarea se retrasese cu cativa milimetrii la ultimul RMN facut. Lua si ceva citostatice daca nu ma insel, isi facea singur injectiile.

Slabit de boala si firav, Cristi a rezistat eroic in pelerinaj, desi am mers ceva si pe jos. Prietenul insa il ajuta cu bagajul si la o excursie mai grea, intre manastiri, a sarit peste.

Cristi nu a fost la viata lui un om credincios. Am dedus asta pentru ca am auzit ca nu era casatorit religios. Ulterior insa, dupa ce a mers in Sf. Munte, ajuns acasa s-a casatorit, s-a spovedit, s-a impartasit. A plecat deci la Dumnezeu impacat.

Abia ieri am aflat ca a murit la inceputul anului si ca anul acesta nu va merge cu noi. Am ramas mahnit, pentru ca desi nu l-am cunoscut decat cu aceasta ocazie, speram sa il mai vad, am fost alaturi de suferinta lui cat a fost cu noi, m-am rugat si eu pentru el, impreuna cu toti cei din grup, dar Dumnezeu a vrut sa-l ia.

Cancerul desi pentru multi pare o sentinta la moarte, nu este 100% asa, chiar daca mai tot timpul exista sabia lui Damocles deasupra celui care afla ca are cancer. Prin aceasta boala insa omul are marea sansa de a stii dinainte cu o mare certitudine ca va muri curand. Alte boli nu ofera acest “bonus” de luciditate. Un accident, un infarct miocardic, o pareza cerebrala sau alte boli terminale nu prea iti permit sa te pregatesti pentru ca de multe ori sunt brutale si rapide.

Pregatirea in orice moment este de dorit, se intelege. Insa cancerul ofera in cel mai rau caz cateva luni in care omul se poate impaca cu ceilalti si cu Dumnezeu. Mai greu insa in alte boli terminale rapide. In celelalte boli care nu sunt terminale, moartea nefiind iminenta si existand mereu speranta vindecarii, multi nici nu-si pun probleme existentiale ci doar se gandesc ce pot face ca sa se vindece si ideal cat mai repede si cat mai ieftin. Se gandesc altfel spus tot la probleme lumesti, de organizare si coordonare a situatiei grele prin care trec. Doar bolnavii de cancer – mai ales cei cu sanse mici – traiesc moartea putin inainte de a veni. Iminenta mortii aduce cu ea unele stari si procese care sunt total ignorate in restul vietii noastre cand oricat ne-am gandit teoretic la moarte si am evalua toate aspectele, problema mortii ramane la nivel filosofic de cele mai multe ori.

Problema mortii ramane nerezolvata si pentru cei care asteapta moartea curand. Cu un mic adaos de luciditate insa. Dupa starea de frica care cuprinde sufletul, dupa razboiul gandurilor (cum voi suporta suferinta, durerile, cum ma voi descurca prin spitale, cum voi gasi bani sa dau la doctori, ce vor face copii, barbatul, femeia, parintii fara mine etc) mai lasa loc si pentru un dialog mai profund cu Dumnezeu si ne apropie mai mult de cer. Nu degeaba pastreaza Dumnezeu boala asta si daca se va gasi leac, va apare poate o alta boala care sa ii ia locul.

Din scurta intersectare a vietii mele cu Cristi, m-am tot gandit oare ce a facut omul asta ca sa capete un asa cancer. De obicei cancerul de pancreas se face de la combinatia de alcool cu cofeina, grasimi si tarie etc chestii destul de dure. Nu parea genul si nu cred ca fiind sofer bea prea mult. Poate consuma energizante, poate a fost expus la fum. Cel putin la friguri, nesomn, oboseala sigur a fost expus. Am ramas impresionat de ce ne povestea de traseele pe care le facea prin Turcia, Iran sau Asia si de ce conditii dure intampina pe-acolo. Dupa ce ca mai este si fatala boala asta mai are si caracteristica ca nu prea se stie cauza, totul sunt speculatii, statistici, presupuneri. Spune-i unui sofer de tir de nici 40 de ani de ce a facut cancer la pancreas daca el nu bea alcool, nu consuma dulciuri, nu chefuia prea mult etc. Nu ai ce sa ii spui pentru ca nu e nici o certitudine. Poate ca el stia, poate ca facuse abuzuri, greseli, etc, nu neg. Stiu insa alti oameni care desi aveau o dieta sanatoasa, nu consuma alcool, nu mancau carne decat destul de rar, au facut cancer. Asa e boala asta …

Imi aduc aminte de melodia Romicai Puceanu: “grea e boala de plamani”. Vremurile s-au schimbat, acum boala de plamani se rezolva cu cateva antibiotice si cateva plase de pastile in 2-3 luni. I-a luat locul insa boala de cancer …

Dumnezeu sa-l odihneasca pe Cristi! Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Efectul neașteptat al iaurtului asupra organismului

Denumirea “iaurt” se presupune că provine de la cuvântul de origine turcă “yogurt”, respectiv de la verbul “yoğurtmak”, care înseamnă “a combina”, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de compania Danone, scrie Mediafax.ro. 

Iaurtul a fost consumat cu mii de ani în urmă de popoarele din Orientul Mijlociu. Triburile războinice mongole ale lui Genghis Han consumau iaurtul ca hrană şi remediu, iar în India iaurtul era considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente.

Iaurtul, unul dintre secretele longevităţii bulgarilor

În Munţii Rodopi din Bulgaria trăiesc cei mai mulţi oameni care ajung la vârsta de 100 de ani, conform publicaţiei The Guardian. Longevitatea bulgarilor se pare că se datorează consumului regulat de iaurt (un bulgar consumă anual, în medie, aproape 30 de kilograme de iaurt).

Omul de ştiinţă Elie Metchnikoff (1845 – 1916) a scris o lucrare ştiinţifică despre longevitatea sătenilor bulgari din Rodopi, descoperind şi numind ulterior una dintre principalele bacterii din iaurtul acestora – Lactobacillus bulgaricus. Conform lui Metchnikoff, aceasta ar preveni şi anihila infecţiile bacteriene intestinale, iar un consum regulat de iaurt ar prelungi viaţa. Elie Metchnikoff a fost, de altfel, primul savant care a investigat şi explicat ştiinţific beneficiile pentru sănătate ale iaurtului.

În 1908, iaurtul a început să se răspândească în Europa ca aliment funcţional, cu beneficii pentru sănătate.

Primele iaurturi cu bifidobacterii probiotice au fost lansate de japonezi

Japonezii au lansat primele iaurturi cu bifidobacterii, în 1977 (Morinaga) şi 1978 (Yakult). Bifidobacteriile sunt unele dintre cele mai importante bacterii probiotice. Bifidobacteriile reprezintă aproximativ 80% din flora intestinală a sugarilor alimentaţi la sân. La vârsta adultă, numărul bifidobacteriilor scade, aşadar este recomandat să favorizăm funcţionarea florei intestinale prin aportul zilnic de alimente probiotice.

În orice dietă, iaurtul este un aliment perfect ca urmare a conţinutului de calciu şi proteine. Un pahar de 150 de grame de iaurt are în medie 100 de calorii, 180 de miligrame de calciu (asigurând 20% din necesarul zilnic) şi 5 grame de proteine (asigurând 10% din necesarul zilnic).

Peste 30% din populaţia globului consumă iaurt în mod regulat. Cu toate acestea, românii consumă cel mai puţin iaurt dintre europeni. În ciuda multiplelor beneficii ale iaurtului, studiile realizate recent arată că România ocupă ultimul loc la nivel european din punctul de vedere al consumului de iaurt şi al lactatelor în general. Conform statisticilor, un român consumă în medie un produs lactat proaspăt pe săptămână, faţă de francezi – 5 produse pe săptămână, bulgari – trei produse pe săptămână şi polonezi – două produse pe săptămână.

10 motive pentru care varza este un aliment miraculos

Bogată în substanţe ce ne ajută să luptăm împotriva multor boli, printre care se numără şi temutul cancer, varza poate fi considerată un aliment-minune.

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de varză. Ne stimulează imunitatea şi ne fereşte de boli grave. În plus, nu are gust rău. Ideal ar fi să mâncăm varză de trei ori pe săptămână pentru că este bogată în vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E şi K) şi minerale (magneziu, potasiu, calciu, fier) care, printre altele, ajută organismul să facă faţă agenţilor patogeni (virusuri şi bacterii) cu care venim zilnic în contact.

Beneficii de necontestat

  • Sursă de fibre.
  • Tratează constipaţia şi reglează digestia.
  • Sucul de varză tratează ulcerul şi protejează mucoasa stomacului.
  • Acidul folic din varză este excelent pentru femeile însărcinate.
  • Femeile care alăptează îşi pot aplica pe sâni frunze de varză pentru a scăpa de senzaţia de durere.
  • Vitaminele din varză ne sporesc imunitatea organismului.
  • Betacarotenul din varză îi protejează pe vârstnici de cataractă.
  • Varza este aliment-vedetă în curele de slăbire, fiind săţioasă şi slab caloric.
  • Varza roşie reduce riscul de Alzheimer.
  • Antioxidanţii din varză ajută pielea să fie mai luminoasă şi o protejează de efectele poluării şi ne fereşte de cancer.

300 g/zi ne menţin tineri

“Consumul de varză scade riscul apariţiei multor forme de cancer, dar în special pe al celui de colon. Proprietăţi anticancerigene considerabile are varza roşie datorită antocianinei, o substanţă care îi dă culoarea specifică. Antocianinele încetinesc dezvoltarea celulelor cancerigene şi stopează formarea de noi tumori. De asemenea, varza previne îmbătrânirea. Pentru a beneficia de acest efect, ar trebui să mâncăm circa 300 g de varză pe zi”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Dieta cu supă modelează silueta

Nu este recomandată pentru perioade lungi de timp, însă, pe termen scurt, dieta cu supă de varză face minuni pentru siluetă pentru că favorizează pierderea rapidă a kilogramelor acumulate în plus.

Persoanele care nu suportă gustul supei de varză pot lua suplimente naturiste, sub formă de capsule, pe bază de varză.

100 g de varză aduce organismului 25 de calorii.

“Cine are probleme cu tiroida ar trebui să nu mănânce varză, pentru a nu perturba nivelul de iod din organism.”, Dr. Laurenţiu Luca

STUDIU: Viagra creşte riscul de a dezvolta CANCER de piele

Consumul de viagra creşte cu până 84% riscul de a dezvolta cancer de piele în rândul bărbaţilor, arată un studiu al cercetătorilor americani.

Cercetătorii americani au descoperit că bărbaţii care iau sildenafil, mai cunoscut sub denumirea de viagra, prezintă un risc cu 84% mai mare de a dezvolta melanom, forma cea mai letală a cancerului de piele, informează dailymail.co.uk.

Oamenii de ştiinţă consideră că acest medicament, administrat pentru stimularea potenţei şi tratarea disfuncţiilor erectile, ar putea afecta aceleaşi mecanisme genetice care favorizează dezvoltarea unei forme mai invazive a cancerului de piele. Cu toate acestea, cercetătorii au precizat că experimentele sunt încă într-o etapă preliminară şi că este prea devreme pentru interzicerea administrării “pilulei albastre”.

Cercetătorii americani au descoperit că bărbaţii care iau sildenafil, mai cunoscut sub denumirea de viagra, prezintă un risc cu 84% mai mare de a dezvolta melanom, forma cea mai letală a cancerului de piele, informează dailymail.co.uk.

Oamenii de ştiinţă consideră că acest medicament, administrat pentru stimularea potenţei şi tratarea disfuncţiilor erectile, ar putea afecta aceleaşi mecanisme genetice care favorizează dezvoltarea unei forme mai invazive a cancerului de piele. Cu toate acestea, cercetătorii au precizat că experimentele sunt încă într-o etapă preliminară şi că este prea devreme pentru interzicerea administrării “pilulei albastre”.

 

Prof. dr. Mencinicopschi, ADEVĂRUL despre alimentele ANTICANCER

Majoritatea oamenilor sunt speriaţi că temutul cancer se moşteneşte. Doar 5% din persoanele care dezvoltă această boală au ajuns în situaţia asta pentru că există antecedente în familiile lor.

În realitate, stilul de viaţă este cel care joacă un rol decisiv în privinţa sănătăţii noastre. Alimentaţia haotică, sedentarismul şi unele obiceiuri dăunătoare sunt cei mai importanţi factori de risc în apariţia şi dezvoltarea cancerului, susţine prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

“Postul scade radicalii liberi”

“Nu există alimente anticancer, însă o anumită dietă, bazată în special pe crudităţi eco, contribuie la reducerea riscului de cancer. De asemenea, gândirea pozitivă, viaţa activă şi evitarea sedentarismului şi obezităţii sunt căi de luptă anticancer. Trebuie să mâncăm multe fibre, cereale integrale, fructe şi legume proaspete şi, în special, dintre cele bogate în vitamina C pentru că aceasta este un antioxidant puternic. De asemenea, hidratarea este importantă. Fără ea nu se poate realiza detoxifierea.

Postul scade radicalii liberi şi ne scapă de toxine
Chiar şi cel din zilele de miercuri şi vineri îşi are rostul lui, pentru că scade generarea excesivă de radicali liberi. În plus, trebuie să evităm fumatul şi consumul de alcool. Doar aşa ne putem feri de cancer”, explică prof. dr. Mencinicopschi.

Computerul şi mobilul, reale pericole
“O mare problemă a societăţii moderne este că, în special tinerii, se expun excesiv la undele electromagnetice emise de monitoare, televizoare, telefoane mobile etc. Acestea interferează cu propriul câmp electromagnetic al corpului şi astfel creşte riscul de cancer”, susţine prof. dr. Mencinicopschi.

Vitamina B9, împotriva cancerului


SFAT. Dacă vreţi să vă feriţi de cancer, consumaţi alimente bogate în vitamina B9 (acid folic) sau luaţi suplimente. Persoanele care au deficit de acid folic în organism sunt predispuse la anumite mutaţii la nivelul ADN-ului. Un studiu realizat pe 27.000 de bărbaţi fumători, cu vârste între 50 şi 69 de ani, a arătat că cei care au consumat zilnic 400 de micrograme de acid folic şi-au redus cu 50% riscul de cancer.

TEST pentru diagnosticarea moleculară a cancerului, DISPONIBIL şi în România

Românii au la dispoziţie, începând din aprilie, un test ce permite diagnosticarea moleculară a cancerului şi, totodată, identificarea celei mai noi terapii personalizate, a anunţat, într-o conferinţă, dr. Istvan Peták, cercetător ungar şi unul dintre pionierii mondiali ai diagnosticării moleculare.

“Există un info-line permanent care oferă informaţii despre efectuarea testului Oncompass – cel mai avansat sistem informaţional, la nivel mondial, de identificare a celei mai eficiente terapii personalizate bazate pe identificarea mutaţiilor genetice ce au determinat apariţia şi evoluţia cancerului”, a adăugat dr. Peták.

Potrivit cercetătorului ungar, diagnosticul complex obţinut prin efectuarea testelor moleculare Oncompass creşte semnificativ şansele de stopare a evoluţiei tumorii şi oferă, prin analiza simultană a unui mare număr de gene, o importantă economie de timp pentru bolnavul de cancer. Un alt avantaj major al testului este faptul că mostra de ţesut serveşte la examinarea mai multor gene simultan.

Întrebat despre costul efectuării unui astfel de test, dr. Istvan Peták a spus că acesta poate ajunge la 4.000 de euro, incluzând şi identificarea terapiei personalizate. Prezentă la conferinţă, conf. dr. Dana Stănculeanu a subliniat că, prin acest test inovator, pacienţii cu cancer pot obţine informaţii referitoare la posibilităţile de tratament disponibile la nivel mondial şi personalizate tipului de tumoră de care fiecare suferă. “Tratamentul potenţial poate fi un medicament aflat deja pe piaţă sau aflat chiar în faza de cercetare clinică”, a adăugat dr. Stănculeanu.

VESTE DEVASTATOARE pentru o VEDETĂ din România! “CANCERUL A RECIDIVAT!”

Unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Florin Piersic a primit o veste cutremurătoare din partea medicilor. Szobi Cseh a aflat că va trebui să lupte din nou cu o boală necruţătoare, cancerul.

Cascadorul în vârstă de 71 de ani se luptă cu mielomul multiplu şi cu o tumoare la coloană de mai bine de doi ani. Boala intrase în regresie, dar, în urma unui control, medicii l-au anunţat că aceasta a recidivat.

“Am ajuns din nou pe mâna medicilor… Cancerul ăsta nu-mi dă pace! Am imunitatea scăzută”, a declarat Szoby pentru ziarul Libertatea.

Alternativa pentru mastectomie în cazul femeilor purtătoare ale mutaţiilor genetice

Aproximativ 0,2% dintre femei sunt purtătoare a două mutaţii pe genele BRCA1 şi BRCA2 care cresc riscul de apariţie a unui prim cancer mamar cu 85% şi favorizează apariţia unui al doilea cancer mamar.

Aceste mutaţii le fac pe femeile purtătoare să opteze pentru mastectomii preventive, aşa cum a fost cazul, anul trecut, al actriţei americane Angelina Jolie. Actriţa nu era diagnosticată cu cancer mamar în momentul în care a fost operată.

Femeile purtătoare ale acestor mutaţii genetice prezintă şi cu până la 40% mai multe riscuri de a dezvolta cancer ovarian, motiv pentru care unele dintre ele apelează şi la operaţia de eliminare a ovarelor.

De altfel, în prezent, cea mai eficientă metodă testată de a elimina riscul de dezvoltare a unui cancer mamar şi ovarian este apelarea la această metodă chirurgicală extremă.

Însă cercetătorii de la Queen’s University din Belfast spun că celulele femeilor purtătoare ale acestor mutaţii genetice sunt distruse de estrogenul din organism, acest fenomen conducând la dezvoltarea tumorilor canceroase.

Pe piaţă, însă, există deja medicamente special concepute pentru a stopa producţia de estrogen din organism, iar un astfel de tratament ar putea constitui o metodă mai puţin invazivă de a reduce riscul de cancer, în cazurile moştenite genetic, spun specialiştii.

Potrivit noului studiu, există o legătură directă între nivelurile ridicate de estrogen din organism şi distrugerea ADN-ului, care conduce la apariţia cancerului mamar şi ovarian. Specialiştii mai spun că un astfel de tratament poate oferi acestor femei şi posibilitatea de a avea copii, ele putând întrerupe administrarea medicamentelor în perioada în care doresc să rămână însărcinate.

Pagina 1 din 4512345...102030...Ultima Pagină »