CAPITOLE

Vă recomandăm să mai vizitaţi!

Clinica NERA de recuperare oncologica

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Beciuri / Pivniţe

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse. Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 50 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, bai si bucatarii

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase. Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii si de 100 de ani.

Termoizolaţii Perfecte

TERMOIZOLATII
Tot ce aveţi nevoie pentru o protecţie termică potrivită pentru dvs. Confort termic. Rezolvam punti termice si condens.

Inflamația cronică poate duce la apariția cancerului. Iată cu ce alimente poate fi combătută

Inflamația este o reacție naturală a sistemului imunitar, atunci când luptă cu infecția. Însă în unele cazuri, sistemul de apărare al organismului reacționează chiar dacă nu exista niciun pericol și deteriorează țesutul sănătos, cauzând boli autoimune. Noi cercetări au arătat că inflamația cronică poate duce și la apariția cancerului.

Alimentele bogate în zahăr și grăsimi saturare pot stimula inflamația. ”Acestea cauzează hiperactivitatea sistemului imunitar, ducând la dureri articulare, oboseală și deteriorarea vaselor de sânge”, spune Scott Zashin, professor la Universitatea Texas Southwestern Medical Center din Dallas.

Alte alimente pot reduce inflamația. Iată care sunt acestea:

Ceapa și usturoiul

Ceapa, usturoiul şi prazul ajută la detoxifiere şi acţionează ca antioxidanţi puternici, stimulând sistemul imunitar şi reducând inflamaţiile.

Unii oameni de ştiinţă sunt de părere că anumite componente din ceapă şi usturoi, precum bioflavonoidele, ar putea fi cheia cercetărilor în boli precum cancerul sau afecţiuni ale inimii. Se pare că persoanele care consumă cantităţi mai mari de usturoi şi ceapă au un sistem imunitar care le oferă o protecţie mai mare împotriva unor astfel de afecţiuni.

Uleiul de măsline

Acesta este secretul longevității popoarelor mediteraneene. Bogat în polifenoli și grăsimi mononesaturate, uleiul ne protejează de inflamație și de multe afecțiuni cărora medicina alopată cu greu le dă de cap.

Curcuma sau tumericul

Dacă vă plac condimentele, alegeți-l pe acesta! Curcumina are efecte antiinflamatoare, asemănătoare cu cele ale unor medicamente puternice precum hidrocortizonul și ibuprofenul, fără a produce însă și efectele adverse ale acestora. Ruda curcumei, ghimbirul, are și el efecte antiinflamatoare, însă nu la fel de puternice.

Legumele verzi

Studiile au arătat că vitamina E are un rol important în priotejarea organismului de molecule pro-inflamatorii numite citokine. Iar cele mai importante surse de vitamina E sunt legumele verzi precum spanacul, brocoli, varza

Nucile

O altă sursă de grăsimi sănătoase care combat inflamația sunt nucile. În plus, acestea sunt bogate în antioxidanți care ajută la refacerea celulelor afectate de inflamație.

SURSA: www.doctorulzilei.ro

Condimente-medicament care pot preveni cancerul, diabetul și alte boli grave

Numeroase cercetări au scos la iveală anumite condimente au valoare medicinală și pot ajuta la prevenirea multor boli.

Potrivit experților Glen Aukerman, profesor la Ohio State University și Dr. Ruth Knill cele mai bune condimente pentru îmbunătățirea stării de sănătate, sunt următoarele:

Tumericul combate cancerul. Cercetătorii de la Department of Surgery, Dalhousie University, Halifax, Nova Scotia, Canada au descoperit că substanța activă din tumeric-cucurmina- poate programa celulele canceroase să se autodistrugă. În cadrul studiului, oamenii de știință au testat trei tipuri de celule din cancerul de colon: p53(+/+), p53(-/-) HCT-116 și p53 HT-29. n prezența cucurminei, celulele canceroase au trecut printr-un proces numit fosforilare care alterează funcția și activitatea anumitor enzime.

Turmericul, cunoscut şi sub numele de şofran indian, este o plantă cultivată de sute de ani în Asia, în special în India şi în Indonezia. Portocaliul intens e culoarea specifică acestei plante, iar mirosul şi aroma puternice sunt asemănătoare ghimbirului.

Scorțișoara previne diabetul. O jumătate de linguriţă cu scorţişoară administrată zilnic crește sensibilitatea la insulină. De aceea, conform Centrului de cercetări în domeniul nutriţiei din Beltsville (SUA), graţie scorţişoarei, celulele transformă zahărul din sânge în energie. S-a dovedit că, după 40 de zile în care diabeticii au luat scorţişoară zilnic, acestora le-a scăzut nivelul de zahăr din sânge şi, mai mult, sănătatea inimii era serios ameliorată.

Ghimbirul îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Uleiurile esenţiale din ghimbir îmbunătăţesc considerabil circulaţia sângelui, ajutând la calmarea muşchilor obosiţi. Astfel, în cazul în care aţi efectuat eforturi fizice deosebite, tot ce trebuie să faceţi este să împachetaţi în tifon patru linguriţe cu ghimbir proaspăt. Peste acest pachet lăsaţi apa să curgă şi apoi îmbăiaţi-vă. Efectul este imediat!

Usturoiul menține inima sănătoasă. Studiile au arătat că extractul de usturoi scade tensiunea arterială, colesterolul și trigliceridele și reduce placa aterosclerotică (apare prin depunerea de ateroame pe pereții arterelor care “strangulează” circuitul sanguin. Netratate, ateroamele pot conduce la blocarea arterelor cu consecinte mortale).

Donează pentru o soţie de militar care a ales viaţa copilului în locul tratamentului de cancer

0

Ana Maria, o tânără de 25 de ani din Bucureşti a ales să refuze tratamentul pentru cancer, ca să-i poată da naştere copilului cu care era însărcinată. Acesta, un băieţel sănătos, s-a născut în august 2014.

Dar cancerul a avansat mult în ultimul timp, iar acum medicii din România refuză să îşi asume riscul de a o opera.

Tumoarea, care i-a apărut prima dată la şold când avea 17 ani, a mai recidivat de două ori până acum, iar acum are 30 de centimetri în diametru, determinând-o pe proaspăta mamă să îşi injecteze morfină la fiecare şase ore.

Un reportaj impresionant a fost difuzat despre cazul ei la Antena 3.

Topul alimentelor care cauzează cancer. Vezi ce nu trebuie să mai consumi!

Topul alimentelor care cauzează cancer. Vezi ce nu trebuie să mai consumi!Organisme modificate genetic

Aproximativ 80% dintre produsele alimentare ambalate conţin organisme modificate genetic. Multă vreme oamenii de ştiinţă s-au străduit să „reproducă“, plante şi semințe, care sunt rezistente în fața insectelor și pesticidelor. Așa au apărut porumbul, soia sau rapița modificată genetic. Ca și consumatoare, ai posibilitatea să eviți aceste alimente și să achiziționezi numai produse naturale.

Produsele procesate

Cele mai multe produse din carne procesate, inclusiv baconul, cârnații și hot-dogurile, conțin conservanți chimici care le fac să pară proaspete și atrăgătoare, dar care pot favoriza apariția cancerului. Atât nitritul de sodiu și nitratul de sodiu, care se găsesc în acestea, au o legătură strânsă cu creșterea semnificativă a apariției cancerului de colon și a altor forme de cancer. Prin urmare, asigură-te că alegi produse care nu au nitriți sau nitrați.

Popcornul făcut la microunde

Pungile cu popcorn care se fac la cuptorul cu microunde conțin substanțe chimice, care provoacă nu numai infertilitate, ci și cancer de ficat, testicular și pancreatic. Agenția de Protecție a Mediului din Statele Unite ale Americii (EPA) spune că acidul perfluorooctanoic (PFOA), care se găsește în pungile cu florice de porumb, este „probabil“ cancerigen.

Alimentele și băuturile dietetice

O analiză științifică a peste 20 de studii, realizată de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA), a constatat că aspartamul, una dintre cei mai comuni îndulcitori artificiali, care se găsesc în alimentele și băuturile dietetice, provoacă o serie de boli, inclusiv malformații congenitale și cancer.

Făina albă rafinată

Aceasta este un ingredient care se găsește în majorotatea produselor alimentare prelucrate, și care are un conținutului ridicat de carbohidrați. Potrivit unui studiu publicat în revista „Cancer Epidemiology“, un consum regulat de glucide rafinate favorizează o creștere de 220 % a șanselor apariției cancerului la sân în rândul femeilor.

Uleiurile hidrogenate

Acestea sunt de obicei folosite pentru a conserva alimentele procesate. Dar uleiuri hidrogenate modifică structura și flexibilitatea membranelor celulare din tot corpul, ceea ce poate duce la o serie de afecțiuni, cum este cancerul. Unii producători încearcă înlocuirea uleiurilor hidrogenate cu uleiul de palmier și cu alte alternative mai sigure.

Retete cu suc de broccoli pentru a preveni cancerul

Consumul a două sau mai multe cesti cu suc ​​de broccoli pe săptămână au arătat o scădere de 44% a incidenței cancerului vezicii urinare. Un alt studiu efectuat în 2003 în Tokyo, a arătat că anumite substanțe prezente în planta au blocat cresterea celulelor de melanom.

Nutritionista Cristiane Hanashiro, de la Hospital Beneficência Portuguesa, explică faptul că broccoli este indicat ca un aliment care acționează pentru a preveni boala, ajutând la reducerea efectului tumoral.

Ea ne-a pregătit cateva retete care includ suc de broccoli si sunt foarte usor de preparat:

Brocolli cu suc de portocale si morcov

ingrediente

  • 02 portocale
  • ½ morcov
  • 01 pahar de apă minerală
  • 02 broccoli

Pregătirea

Se lichefiaza toate ingredientele. Se strecoara si se consuma rece. Pentru a crește conținutul de fibre se adauga 1 lingura din partile care nu s-au transformat in suc.

Suc se broccoli si lamaie

ingrediente

  • 4 crengute de broccoli
  • 1 lamaie intreaga (cu coaja)
  • ½ litru de apă filtrată sau îmbuteliată
  • Îndulcitor

Cum se prepară

Scrisoare catre mama (incearca sa nu plangi)

Scurt metraj foarte emotionant

E prima dată când am făcut o operaţie aşa de uşoară

Mă  numesc H. P.,  am 46 de ani şi locuiesc în nordul Greciei. În anul 2004 am fost operat de tumoare pe creier. După trei ani şi jumatate tumoa­rea a reaparut. Am fost consultat de mulţi doctori, dar nici unul nu a acceptat să mă opereze. Eram nu numai foarte îngrijorat, ci chiar disperat. În final s-a gasit un doctor care a hotărât să îndrăznească să facă aceasta operaţie dificilă.

Rudele mele îmi spuneau sa mă duc să mă închin Sfântului Luca, fost doctor, care m-ar putea ajuta, aşa cum a ajutat şi pe alţii. M-am hotarât şi m-am dus să ma închin şi să mă rog în oraşul G., unde exista o bi­serică a Sfântului Luca. Acolo am cunoscut un preot smerit, adică pe parintele K. El mi-a dat putere şi cu­raj şi a facut Paraclisul Sfântului Luca pentru mine. M-am spovedit, m-am împărtăşit şi m-am dus sa fiu operat. Într-o noapte l-am visat pe Sfântul Efrem care mi-a spus sa nu îmi fac griji, ca totul va fi bine.

Pe 13 martie 2007 am fost operat. Cu toate că eram anesteziat, îi vedeam pe doctorii care mă operau şi îm­preună cu ei i-am vazut şi pe Sfântul Luca şi pe Sfân­tul Efrem. Sfântul Luca mă opera purtând nişte oche­lari mici rotunzi şi ţinea în mână un bisturiu vechi, iar Sfântul Efrem ma ţinea de mână, spunându-mi să nu mă tem, şi în acelaşi timp cu mâna lui stângă arunca nişte raze strălucitoare spre capul meu. Când s-a ter­minat operaţia şi m-au dus la Secţia de Terapie Inten­sivă, a apărut din nou înaintea mea Sfântul Luca şi mi-a spus:

- Am fost şi eu acolo, în sala de operaţie! I-am raspuns:

- Ştiu asta!

Ieşind din sala de operaţie, l-am auzit pe chirurgul care m-a operat spunând:

- E prima dată când am facut o operaţie aşa de uşoară.

Vreau sa subliniez că nu ştiam nimic despre cei doi sfinţi (Luca şi Efrem). De atunci ei au devenit îngerii mei păzitori.

P. H., Kavala

Linişteşte-te, nu te teme!

La sfârşitul anului 2010 am fost diagnosticată cu cancer şi am fost programată la operaţie. Pe data de 10 decembrie 2010, în biserica cu hramul Schimbării la Faţă a Mântuitorului din Virona au fost expuse spre închinare sfintele moaşte ale Sfântului Luca doctorul, Arhiepiscopul Simferopolului şi Cri­meii. M-am dus şi eu sa mă închin şi să mă rog Sfân­tului Luca să mă ajute.

După câteva zile, mai exact în 20 decembrie 2010, am fost supusă unei operaţii (de extirpare a ganglio­nilor limfatici din colul uterin) la Spitalul Evghenidio. În timpul intervenţiei chirurgicale, fiind sub anestezie generală, am văzut un bărbat înalt la trup, cu barbă lunga, purtând o haină de doctor şi ochelari, care staătea în picioare în partea stânga a mesei, foarte serios, şi mi-a spus:

- Linişteşte-te, nu te teme!

În continuare i-a urmărit pe doctorii care erau în partea dreaptă a mesei chirurgicale şi operau. Am re­cunoscut chipul lui ca fiind al Sfântului Luca.

Revenirea mea după anestezie a fost foarte bună, iar operaţia a reuşit pe deplin, după cum mi-au con­firmat doctorii.

GRAVIOLA VS. CHIMIOTERAPIE

Cancerul este boala secolului in care traim. Se manifesta in diverse forme si este o imagine a nefastului din viata noastra. Oamenii cauta diverse modalitati ca sa ii faca fata, sa il invinga. Iar invingatori sunt atatia in jurul nostru!

Miracolele se intampla. Metodele alternative de tratament sunt considerate o speranta de cele mai multe ori. Dar nici nu stim cum sa preluam toate informatiile la care mai ales astazi, avem acces prin intermediul Internetului.

Despre planta Graviola se spune ca este de 10.000 de ori mai eficienta decat chimioterapia. Exista si foarte multe filmulete online care ii glorifica benefiiciile.

“Fructe Soursop (Guanabana) sau copacul Graviola este un produs miraculos ce distruge celulele canceroase. Este de 10.000 de ori mai puternic decat chimioterapia. De ce nu este cunoscut acest lucru? Pentru ca exista organizatii interesate in gasirea unei versiuni sintetice, care sa le permita sa faca profituri fabuloase. Deci, de acum va puteti ajuta un prieten la nevoie informandu-l ca ar trebui sa bea suc de soursop pentru a preveni boala. Gustul este placut. Si, desigur, nu produce efectele secundare oribile ale chimioterapiei. Si daca aveti posibilitatea nu ezitati sa plantati un arbore guava in curte. Toate partile sale, nu doar fructul sunt foarte bune”, aflam dintr-un astfel de mesaj devenit viral pe Internet.

In urma cu trei ani de zile au inceput sa apara primele informatii cu privire la aceasta planta si efectele sale miraculoase, curative impotriva cancerului.

Planta este denumita stiintific Annona muricata, mai este cunoscuta ca Graviola in Brazilia, guanabana in Spania, si Soursop, in limba engleza.

Copacul creste in Peru, Columbia si Brazilia si de asemenea in zone din Africa sub-Sahariana si Sud-Estul Asiei. In toate aceste tari, fructul plantei este consumat foarte mult. Este pus in shakeuri sau in salate fiindca este foarte delicios. De asemenea frunzele si fructele acestei plante sunt folosite la tratarea infetiilor, virozelor si depresiei. Indigenii din Amazonia foloseau aceasta frunzele, semintele, florile si fructele acestei plante pentru a trata diverse afectiuni, aflam dintr-un filmulet postat pe internet, despre beneficiile Graviola.

‘Graviola distruge cancerul’: Sa credem sau nu?
Dar, daca sa dam crezare atat de puternic tuturor promisiunilor miraculoase care sunt puse in seama unor plante ca graviola, sau nu, e o problema pe care a ridicat-o si site-ul Psychology Today.

Internetul abunda pana la urma de produse dubioase care promit efecte spectaculoase. Totusi, cunoscuta publicatie citata mai sus, spune ca nu putem ramane indiferenti la increderea pe care milioane de oameni din intreaga lume o pune in astfel de produse care sunt certificate medical, chiar daca acestea au efecte secundare devastatoare pentru corp. Asadar, ne punem toata increderea in produse farmaceutice, dar suntem foarte sceptici in privinta naturii…

Cunostintele noastre cu privire la produsele naturale sunt foarte limitate si mai mult, ele devin chiar mai sarace datorita promovarii farmaceuticelor. Astfel ignoram proprietatile curative ale multor pproduse naturale, iontr-o cultura ce da mult mai mult credit pilulelor, noteaza Psychology Today.

Pagina 1 din 5112345...102030...Ultima Pagină »