CAPITOLE

Vă recomandăm să mai vizitaţi!

Clinica NERA de recuperare oncologica

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Beciuri / Pivniţe

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse. Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 50 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, bai si bucatarii

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase. Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii si de 100 de ani.

Termoizolaţii Perfecte

TERMOIZOLATII
Tot ce aveţi nevoie pentru o protecţie termică potrivită pentru dvs. Confort termic. Rezolvam punti termice si condens.

Dumnezeu face minuni. Doar sa nu ne pierdem credinta si speranta

Oncologii RISCĂ PUŞCARIA dacă vor să salveze vieţi


Aproximativ 500.000 de persoane suferă, în România, de diverse forme de cancer, 100.000 dintre acestea având nevoie de tratament continuu. Disperarea fără margini, neputinţa în faţa bolii le cunosc însă, în cea mai atroce formă a lor, bolnavii care nu au altă şansă la viaţă decât dacă iau anumite medicamente ce nu sunt cuprinse în protocoalele terapeutice din ţara noastră.

Se zbat la graniţa fragilă dintre viaţă şi moarte, sperând în adâncul sufletului că vor ieşi învingători în lupta cu nemiloasa afecţiune. Din păcate pentru bolnavii de cancer, statul nu oferă nicio soluţie deoarece multe dintre medicamentele ce înlocuiesc chimioterapia nu sunt înregistrate în ţara noastră.

Prof. dr. Florin Bădulescu: “Îmi pusesem în cap lumea medicală”

Preşedintele Societăţii Naţionale de Oncologie, prof. dr. Florin Bădulescu, ne-a mărturisit că nu vede nicio ieşire din această situaţie. “Nu înţeleg de ce guvernanţii nu vor să umble la legislaţie şi la lista de medicamente. Pe vremea când eu făceam listele de medicamente, la Comisia de Oncologie din Ministerul Sănătăţii, îmi pusesem în cap lumea medicală. Oamenii au dreptul la viaţă”, susţine prof. dr. Bădulescu.

Ce înseamnă prescrierile “ilegale”

“De exemplu, medicamentul Herceptin este prevăzut, în protocoalele terapeutice, doar pentru cancerul de sân, însă se pare că poate fi utilizat cu eficienţă şi în cancerul gastric şi de glande salivare. Sau Temodal, un medicament destinat tumorilor cerebrale, dar care în SUA a fost aprobat şi pentru tratarea melanomului. În acest fel, practic, se ajunge la prescrieri ilegale. Oncologii riscă puşcăria dacă vor să salveze vieţi”, susţine renumitul oncolog.

Leguma miraculoasa ce previne aparitia cancerului si reduce reactiile alergice

Leguma miraculoasă, previne apariţia cancerului şi reduce reacţiile alergiceBroccoli-ul, deşi nu se bucură de o popularitate ridicată în rândul românilor, este, totuşi, una dintre cele mai sănătoase legume. Are un conţinut calorit scăzut, este bogat în vitamine, minerale şi fitonutrienţi, fapt ce îl transformă într-un veritabil inamic al cancerului. Aflaţi care sunt câteva dintre principalele beneficii asupra sănătăţii.

Previne apariţia cancerului

Potrivit cercetătorilor, broccoli-ul conţine un compus numit indole-3-carbinol, care are proprietatea de a lupta împotriva unui estrogen care favorizează apariţia tumorilor, în special al celor de la nivelul sânilor. Mai mult, s-a dovedit că acest compus nu doar suprimă creşterea celulelor cancerigene, ci şi distruge celulele aflate în metastază. Consumând regulat broccoli, poate fi prevenită apariţia mai multor tipuri de cancer, printre care se numără cancerul de sân, de prostată, de vezică biliară, de col uterin şi cel ovarian.

Protejează împotriva afecţiunilor cardiovasculare

Datorită conţinutului ridicat de flavonoizi, broccoli-ul are una dintre cele mai importante calităţi cardioprotective. În urma unui studiu în care participanţii au fost puşi să respecte o dietă bazată pe broccoli, ceapă, ceai şi mere, s-a descoperit că riscul de a dezvolta afecţiuni cardiovasculare a fost micşorat cu 20%.

Secretul SALATEI DE VINETE. Ce au „găsit” cercetătorii în ea

vineteAvând o capacitate superioară de a combate acţiunea oxidativă a radicalilor liberi asupra celulelor, dar si de a reduce nivelul colesterolului rău LDL în sânge. Tot acidul clorogenic este şi antimutagen. Adică împiedică celulele sănătoase să sufere mutaţii şi sa devină cancerigene.

Încearcă să stimuleze

Nasuninul este un alt compus antioxidant care se regăseşte în coaja vinetelor, având rolul de a preveni creşterea vaselor noi de sânge şi a cantităţii de sânge în organism, atunci când o tumoră canceroasă încearcă să stimuleze acest proces pentru a se dezvolta. Fenomenul poartă numele de angiogeneză, iar nasuninul este un compus antiangiogenic.

În privinţa salatei de vinete, percepţia conform căreia tocarea vinetelor cu un instrument metalic duce la oxidarea acestora este total greşită, după cum spun  cercetătorii.

Vinetele se oxidează în prezenţa oxigenului şi nu a inoxului, deci dacă nu le tocaţi în vid, puteţi să le tocaţi cu orice! Dacă au fost coapte de curând şi tocate imediat după, se oxidează mai încet, mai ales dacă le amestecaţi repede cu ulei.

De ce riscă România să rămână fără radioterapeuţi peste 10 ani

De ce riscă România să rămână fără radioterapeuţi peste 10 ani‘Teoretic, orice cetăţean român are acces la un tratament. Problema este câţi specialităţi ai care oferă acest tratament’, a precizat Chiricuţă la Conferinţa organizată de Coaliţia Europeană a Pacienţilor Bolnavi de Cancer (ECPC).

‘Din datele pe care le cunosc eu, sunt 300 de oncologi în România, la 20 de milioane de oameni, 300 de oncologi sunt cam puţini, iar în ce mă priveşte, ca radioterapeut, pot spune că în 2008 existau 100 de radioterapeuţi, în România, iar astăzi sunt sub 50. Dezastrul este că în ultimul an nu s-a înscris niciun medic la specialitatea de radioterapie-oncologie, deci eu nu ştiu cum va fi în România peste zece ani fără specialişti, pentru că în aceşti zece ani, jumătate dintre cei prezenţi se vor pensiona şi vor ieşi din câmpul de acţiune’, a mai spus profesorul.

El a adăugat că, înainte, un pacient era intervievat sau discuta cu un medic în jur de oră.

‘La ora actuală, de-a lungul Europei, oriunde mergeţi, timpul alocat este în jur de 12 minute, iar în cinci ani va fi de şapte minute. Nu poţi afla nimic de la un pacient în şapte minute, iar el cum a intrat, aşa şi iese, sau chiar decepţionat şi nu va mai veni la următoarea’, a conchis profesorul.

Ucigaşul TĂCUT. Boala care ucide UN ROMÂN la fiecare 16 minute La fiecare 16 minute, un român moare de cancer pulmonar, aproximativ 10.000 de cazuri noi fiind înregistrate in fiecare an. Mulţi dintre românii suferinzi de cancer la plămâni află despre existenţa bolii în stadiul 4, foarte avansat, când şansele de supravieţuire sunt minime, după cum se arată într-un studiu GfK Onco Monitor.

Ucigaşul TĂCUT. Boala care ucide UN ROMÂN la fiecare 16 minute

La fiecare 16 minute, un român moare de cancer pulmonar, aproximativ 10.000 de cazuri noi fiind înregistrate in fiecare an.

Mulţi dintre românii suferinzi de cancer la plămâni află despre existenţa bolii în stadiul 4, foarte avansat, când şansele de supravieţuire sunt minime, după cum se arată într-un studiu GfK Onco Monitor.

Micile ramuri

Potrivit lyla.ro, înainte de răspândirea viciului de a fuma, cazurile de cancer la plămâni erau rare, iar în prezent, conform statisticilor, fumatul este „vinovat” pentru moartea a nouă din zece pacienţi bolnavi de cancer pulmonar.

Ţigările nu doar că sunt pline de substanţe cancerigene, ci dispun şi de capacitatea de a „dezarma” sistemul natural de protecţie a sistemului pulmonar. Cilia bronhiilor, micile ramuri ale sistemului respirator, au rolul de a proteja plămânii de toxine, de bacterii, de virusuri. Însă fumatul obstrucţionează activitatea acestor structuri. Acest lucru facilitează rapida acumulare a toxinelor în plămâni.

Potrivit specialiştilor şi statisticilor, cancerul pulmonar este un „ucigaş tăcut”, iar simptomele nu trebuie ignorate.

Se vindecă doi frăţiori

Intr-o casa simpla din Lemeso (Cipru), o familie isi traieste suferinta: cei doi copii, in varsta de 6 si 8 ani, au leucemie. Parintii si oamenii de stiinta au dat o lupta aspra pentru viata. Cu cat privesc fetisoarele palide si ofilite ale copiilor carora le-a pierit orice dorinta de viata si de jucarii, cu atat inimile parintilor se zdrobesc mai tare. Cineva le vorbeste despre Sfantul Ioan din Grecia, ca este viu si face minuni, ca i se pasteaza trupul intreg.

Ingenuncheaza in fata icoanelor din casa mama indurerata, ingenuncheaza si tatal. Este seara, iar flacaruia candelei face si mai palide chipurile copiilor care dorm alaturi.

- Sfinte Ioane, se roaga mama, fa-mi copilasii bine. Nu pot sa rabd atata suferinta. Sfinte Ioane vin-o si in casa noastra, intra aici in aceasta seara si cauta macar putin la durerea noastra.

Plangand pe tacute, tatal se ridica. Dupa un timp se ridica si mama. Se duc la culcare. Cand se lumineaza de ziua, mama priveste catre copii – si ce-i vad ochii? Vorbeste sotului sa priveasca si el: obrajorii copiilor nu mai sunt uscati, palizi ci trandafirii si moi. Ii trezesc si ii pregatesc in graba.

Unde merg? La profesorul universitar care se ocupa de ei.

“Dar, le spune acesta, de ce sa mai facem iarasi analiza sangelui? Obositi copiii, alaltaieri i-am examinat.”

Mama insista; il roaga si tatal. Se face reexaminarea si la analize numarul globulelor rosii era cel normal. Copii se vindecasera. Minunea se savarsise!

Parintii am facut din ceara doua statuiete de marimea copiilor, apoi au luat avionul pana la Atena, Iar de aici pana in insula Evvia, la racla cu moastele Sfantului Ioan, in fata careia au ingenuncheat impreuna cu copiii. Acesta este singurul MULTUMESC pe care il puteau spune in acel ceas.

In urma lor, in biserica, au ramas cele doua statuete de ceara, pentru a marturisi tuturor minunile dragostei lui Dumnezeu si a Sfantului Sau.

Minune întâmplată unui om de ştiinţă

Povesteste domnul doctor Matzuros din orasul Limni (de pe aceiasi insula pe care se afla si biserica cu Sfintele moaste ale Sfantului Ioan Rusul) catre I.P.S. Hristostom, mitropolitul Halkkidei.

“Prea Sfintite, nu sunt un habotnic, un nestiutor de carte, sunt medic, iar mai inainte eram un ateu.

M-am inbolnavit. Analize, examinari, iese diagnosticul: cancer la intestinul gros. Confratii doctori imi spun adevarul; am cancer in forma avansata (metastaza), intr-un loc care aproape sigur conduce la moarte.

Ma gaseam in cladirea fundatiei Pantocrator din Atena, unde sunt ingrijiti bonlavii de cancer. Dupa instiintarea care am primit-o despre boala mea, pe cand ma gaseam singur, intins in pat, mi-am venit in sine si mi-am intors inmina si mintea catre Dumnezeu, in care nu credeam.

M-am ridicat pe marginea patului, cu picioarele pe podea, vorbeam singur, ma rugam lui Dumnezeu, ii ceream sa ia aminte la mine:

“Dumnezeul meu, am spus ca nu credeam in Tine, speneam ca totul e un basm. Omul si stiinta imi spuneam ca sunt totul. Primeste pocainta mea si, daca ma consideri vrednic, vinedeca-mi boala prin Sfântul al carui trup intreg il avem aici, aproape de noi.”

Cineva bate la usa. Il poftesc sa intre. Usa se deschide si apare un medic tanar, frumos, binevoitor.

- Ce faci, doctore, cum iti merge? m-a intrebat.
– Ce sa fac, frate, sa spun adevarul – mor.
– Nu, doctore, nu mori. O sa iau eu tot ce ai rau inauntru.
– Cine esti, tinere? Mi-a albit parul in aceasta stiinta si cunosc ce am.
Sunt acela pe care l-ai cerut mai inainte.  

Am iesit imediat pe hol si am intrebat daca l-a vazut cineva pe acel medic tanar.

Ceilalti doctori mi-au spus: “Confrate, draga, din necazul pe care il ai, intr-o clipa ai vazut acel vis.” Insa eu eram sigur ca dupa rugaciune il vazusem pe Sfântul. Vazând ca nu glumesc si ca insist, mi s-au facut iarasi analize si examinari.

La urmatoarele analize, cancerul disparuse. Câti si câti n-au vazat apoi cele doua plicuri cu analize: cu cancer si, dupa intimplarea istorisita mai sus, fara cancer!

“Preasfintite, nu sunt habatnic… Am vazut pe Sfântul… M-am vindecat…”

La spitatul de boli canceroase Sf. Sava

La marele spital “Sfantul Sava” din Atena era o mama care se lupta cu marele dusman al omeniri: cancerul. Boala insa o invinge.

Doctorii ii instinteaza pe copii dumneaei sa vin s-o ia.

“Nu va mai chinuiti, mama voastra numai are sperante de viata. Luati-o si duceti-o acasa. Daca moare aici, o sa va chinuiti, pentru ca trebuie facute multe acte si sunt multe proceduri de intocmit”.

Copii, cinci frati din orasul Kavalei, s-au adunat,la aflarea vestii, in jurul mamei si plang. Pentru mama lor batalia era pierduta. Cea care le daduse viata urma sa moara.

In acele momente, prin fata salonului lor trece o doamna necunoscuta. A vazut scena si a inteles.

“Copii asculati-ma si nu mai plangesti. Deasupra doctorilor si a stiintei este Dumnezeu cu sfintii sai. Omeneste ati facut tot ce se putea. Am fost sa ma inchin la biserica Sfantului Ioan Rusu din insula Evia, unde se pastreaza Sfintele sale Moaste intregi. Am luat putin mir din candela Sfantului  sa ung cu el pe-o ruda de-a mea care este internata aici, in spital. O sa ung cu el si pe mama voastra si ,,cum vrea Dumnezeu”.

Cat de mult valoreaza, intr-adevar, pentru omul de langa noi care sufera, care plange, care este indurerat, sa-i spui cateva cuvinte, sa-i arati comapatimire. Chiar si numai sa stai alaturi de el, in durerea lui, fara sa spui nimic, si acesta ii da curaj si nadajde celui ce sufera.

Cu putina vata inmuiata in mir, doamna necunoscuta a facut semnul sfintei cruci pe fruntea bolnaveisi a plecat ( invatura Biserici aceasta este: puterea tamaduitoare a lui Hristos se transmite prin sfintele vase si obiecte de cult, prin sfintele moaste, prin apa sfintita, etc.). Chiar daca acest mod de trecere a energiilor necreate, nemateriale ale lui Dumnezeu in trupurile si suflete noastre ni se pare simplu, smerit, trebuie sa fie ferm convinsi ca nu suntem nici vredenici si nici in stare a cere sa vina sa ne vindece insusi Hristos sau vreunul din sfintii Lui, ci Ii cerem sa ne trimita puterea Lui de vindecare in cel mai simplu mod. Si mai ales sa credem ca acolo, in Sfantul Potir, sub chipul simplu al painii si al vinului, avem insusi trupul si sangele lui Hristos. Dar sa ne intoarcem la intamplarea noastra.

- De ce, copii  mei, plangeti asa?

- Mamico, de atatea zile nu ne-ai vazut si ne intrebi de ce plangem?

- Ei, copilul meu, acum putin timp a venit aici un militar si mi-a spus ca-l cheama Ioan Rusul. A facut semnul sfintei cruci pe fruntea mea si mi-a spus ca “o sa ma intorc la viata”.

In ciuda cumplitei boli “incurabile” mama s-a facut bine. Acum traieste impreuna cu copii si nepotii ei, asa precum a vrut Dumnezeu cu Sfantul Sau.

Viata este frumoasa! Trebuie lungita cât mai mult!

Congresul cancerului tinut recent la Paris a confirmat capacitatea exceptionala a fructelor si legumelor de a preveni si vindeca tumorile ucigatoare

“Bomba” ultimului congres mondial al cancerului tinut la Paris a fost victoria morcovului si a rubedeniilor lui impotriva bolilor oncologice. Fructele si legumele au triumfat. Un studiu mamut, intins pe o durata de 35 de ani si efectuat pe 500.000 de subiecti, a dovedit fara drept de apel ca alimentatia vegetariana reduce drastic aparitia cancerului. Practicantii terapiilor naturiste au avut dreptate. Cand Dumnezeu a lasat boala, a lasat si leacurile care o pot vindeca. “De necrezut”, a exclamat profesorul francez Michel Boiron, presedintele fondator al Congresului international al cancerului. “Scepticismul nostru este invins. Cifrele studiului EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition = Investigatia europeana prospectiva privind cancerul si alimentatia) sunt de necombatut. Legatura dintre cancer si alimentatie este edificata.” Desi nu e noua, ideea ca hrana joaca un rol decisiv in stoparea sau dezvoltarea tumorilor canceroase a fost multa vreme respinsa, minimalizata sau privita cu scepticism de lumea medicala occidentala. Cancerul era interpretat ca o boala in sine, declansata prin dereglarea necontrolata a unor celule. Un soi de “nebunie” organica. Din fericire, studiul EPIC vine cu concluzii de neclintit. Este cea mai mare ancheta realizata vreodata asupra relatiei dintre nutritie si cancer. Studiile efectuate compara alimentatia si modul de viata a 500.000 de indivizi din tarile nordice si sudice ale Europei, unii dintre ei amatori de unt si de carnuri grase, ceilalti – consumatori de legume, fructe si untdelemn de masline. Incepand cu anul 1970, majoritatea subiectilor au fost urmariti fiecare in parte, in medie, timp de cinci ani. Ultimele rezultate au fost publicate in iunie 2005 si comunicate oficial la congresul de la Paris. A fost primul studiu combinat cu prelevari de sange si ADN, stocate in banci biologice, pentru cercetarea indicilor nutritionali. Concluzia e clara: schimbarea regimului alimentar poate reduce frecventa cancerului. Iata si cateva prescriptii importante rezultate din studiul EPIC.

7 portii de vegetale pe zi + sport

Persoanele care consuma in medie 35 de grame de fibre vegetale pe zi (sapte portii de fructe si de legume mancate pe intinderea unei zile) reduc riscul imbolnavirii de cancer cu 40%. Cifra creste, daca pe langa alimentatia vegetariana, veti fi atenti sa va si miscati. Mai ales cancerul intestinal si cel de colon sunt tinute in frau printr-o alimentatie adecvata combinata cu sport. “Marele progres al acestui studiu consta in faptul de-a arata ca riscul cancerului poate fi drastic redus prin cresterea consumului de fructe si de legume, principalele surse de fibre alimentare”, spune profesorul Elio Riboli, responsabilul studiului EPIC, specialist mondial in probleme de nutritie si cancer. Includeti in fiecare din mesele dvs. o leguma sau o salata si un fruct la desert. Care sunt cele mai indicate? Toate fructele contin combinatii de substante protectoare. Pentru a beneficia de ele, variati culorile: dupa ce mancati un mar rosu, gustati o para aurie sau un strugure negru. La fel si in cazul legumelor: dupa o tomata rosie, consumati un broccoli verde sau o ridiche neagra. Cel mai adesea, principiile active care opresc cancerul sunt cuprinse chiar in colorantii din plante. Eficienta lor a fost constatata nu doar in cancerul de colon, ci si in cel de prostata, pancreas, plamani, esofag.

Uitati carnea, mancati peste

Pagina 1 din 4912345...102030...Ultima Pagină »